Weekblad deGouda Archief

‘Kaas moet meer op de kaart gezet’

Gouda – Kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren en organisatoren van kaasmarkten uit de hele regio kwamen dinsdag 7 maart in Gouda bij elkaar met één missie: Kaas op de kaart. Belangrijke conclusie van de zeventig bezoekers was, dat er veel aanwezig is wat het verhaal van gras en koe tot kaas kan vertellen, maar dat dit veel te weinig bekend en aan elkaar gekoppeld is. De bescheidenheid moet overboord, het Groene Hart (Gele Hart) als geheel dient meer zichtbaar te zijn.

Voor het vervolg zal gekeken worden op welke wijze onderdelen van de gemaakte plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Wie weet heeft het Groene Hart straks de primeur van een kaasmakelaar. Iemand die de verbindingen stimuleert en die het ontstane enthousiasme optimaal benut.

Dutch Food and Cuisine-lijn
De bijeenkomst sluit aan op de ideeën van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft. Zij ontwikkelt namelijk routes voor toeristen. Denkbeeldige metrolijnen die men kan volgen bij een bezoek aan Nederland. Een daarvan is de Dutch Food and Cuisine-lijn, waar het Gele Hart deel van uit gaat maken.

 

Tagged with:

Related Articles