Weekblad deGouda Archief

Broers succesvol met kook- en bakvideo’s op SterkInDeKeuken

Gouda – De broers Daniël en Michael Sterk maken sinds oktober 2016 hun eigen kook- en bakvideo’s voor hun website ‘SterkInDeKeuken.nl’. Samen koken en filmen is hun manier om elkaar regelmatig te zien. ‘De kookkunsten van de hobbyende broers zijn niet onopgemerkt gebleven; ‘SterkInDeKeuken’ is dit jaar genomineerd voor beste foodblog van 2017.

“Allebei gingen we uit huis waardoor we elkaar minder zagen. Om elkaar toch nog regelmatig te blijven zien, zijn wij op zoek gegaan naar een gemeenschappelijke hobby. Koken was iets wat we allebei altijd al leuk vonden om te doen, we maakten bijvoorbeeld altijd een uitgebreid kerstdiner voor familie”, vertelt Michael. Zo besloten we om zelf kook- en bakvideo’s te maken en die online met anderen te delen.

In het begin schreven de broers naast de video’s ook nog artikelen over de laatste foodtrends en boden zij andere mensen een ‘podium voor talent’. Anderen konden dan hun beste recept laten zien. “We
kregen in de gaten dat we echt teveel wilden doen en merkten dat artikelen schrijven niet onze favoriete bezigheid was.” Koken, bakken en daar video’s van maken lag hen veel beter en daar zijn ze zich dan ook volledig op gaan focussen.

Kort maar krachtig
Elke maandag verschijnt er een videorecept op de website, Instagram en Facebook.
“We houden de filmpjes altijd rond de één minuut. Mensen hebben het steeds drukker en kunnen de aandacht niet heel lang vasthouden”, vertelt Michael. Op de website zijn de recepten uitgebreider te vinden en zit er bij ieder recept een calculator die het recept automatisch aanpast naar het aantal personen waarvoor wordt gekookt.

Avocadoburgers
“Wij maken vooral ‘lekkere recepten’, dus het hoeft zeker niet altijd gezond te zijn. Dat sluit ook goed aan bij de wens van ons publiek. We maken echt van alles wat. Meestal kijken wij eerst naar de huidige trends en welke concepten veel besproken worden en daar spelen wij dan op in”, legt Daniël uit. Een voorbeeld hiervan is het recept voor ‘Avocadoburgers’. “Het eerste avocadorestaurant ter wereld opende haar deuren in Amsterdam, waarna wij dachten: Daar gaan we wat mee doen. We hebben toen iets van het menu gekozen en daar een eigen twist aan gegeven.” Zo deden ze dat ook met de ‘Gezonde Kip Kapsalon’.
In plaats van een aluminium bakje te gebruiken, gebruikten de heren een tortilla die als eetbaar bakje krokant werd gebakken in de oven. Daarnaast zijn een aantal ingrediënten vervangen door gezonde, maar minstens net zo lekkere alternatieven.

Uitgedacht
Daniël bewerkt en monteert het videomateriaal en heeft veel kookkennis. Michael heeft veel kennis van marketing en branding, waardoor hij zich voornamelijk bezig houdt met social media en de website. Het op een leuke manier filmen is ook steeds een uitdaging. “We proberen het gevarieerd te houden. Als er steeds vanuit dezelfde hoek is gefilmd, wordt het saai. Kijk maar eens naar de televisie, daar veranderen ze soms om de seconde van camerapositie. Op deze manier blijft het leuk om te kijken.” De broers hebben zelf een hele constructie bedacht voor de keren dat ze van bovenaf willen filmen. “We zetten dan een ladder tegen de afzuigkap en hangen daar een flexibele  camerahouder aan. Op die manier hebben we allebei onze handen vrij”, vertelt Michael.De heren hebben nu een leuke samen-werking met het bedrijf Vitamine&Zo (leverancier van vers fruit op het werk). Elke eerste maandag van de maand verschijnt er een video met het fruit van het bedrijf. “We vinden het super leuk om te doen, maar het blijft wel echt een hobby. Tenzij iemand ons benadert en een contract aanbiedt voor bijvoorbeeld een programma bij 24Kitchen of een online kookzender van een supermarktketen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.”

Related Articles