Weekblad deGouda Archief

Groot geel gebouw wordt Cheese Experience

Wat moet je met een groot geel gebouw dat al zes jaar leegstaat? Je maakt er een Cheese Experience van: een route voor bezoekers waarbij zij het kaasverhaal van gras tot gastronomie (proeverij) gaan beleven.

Rik Dijkgraaf is mede-initiatiefnemer van Gouda Cheese Experience en ziet kansen in het leegstaande pand. Gouda is natuurlijk een kaasstad die jaarlijks een miljoen bezoekers trekt. Samen met de andere initiatiefnemers Femke van Munster, Mia Schaap en Ronald Boom, heeft de gemeente Gouda met verschillende bedrijven laten weten ze te steunen. Hierdoor kan het gebouw 18 jaar gepacht worden.

Verbouwing

Het gebouw heeft een groot pluspunt: het is geel en heeft afgeronde kozijnen. Hierdoor geeft het een geweldige uitstraling van kaas weer. De buitenkant is dus mooi meegenomen, maar aan de binnenkant moet nog behoorlijk wat gebeuren. Zie het maar voor elkaar te krijgen om een kaasroute te maken door een gebouw dat eerst een bioscoop was. Daarbij moet alle installatietechniek er natuurlijk ook nog bijkomen. De vloer krijgt met name een behoorlijke upgrade. Er worden nieuwe leidingen gelegd en de vloer wordt vlak gemaakt. Zo wordt de toegankelijkheid voor mindervaliden flink verbeterd. Ook is het plafond geluidsisolerend gemaakt, omdat er boven het pand bestaande woningen zitten.

Het gebouw is nog niet af en de verbouwing nog in volle gang. Wanneer de opening is van de Cheese Experience is nog niet bekend, maar dat Gouda er weer een geweldige attractie bij krijgt is een feit.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Related Articles