Weekblad deGouda Archief

Koken met Marleen Swagemakers

Je kunt heerlijk uiteten in Gouda. Maar wie maken deze lekkere maaltijden klaar? Maak kennis met de Goudse chefkoks! Met de Krant van Gouda delen zij één van hun recepten.

Marleen Swagemakers is sinds 2012 kokkin. Het koken is als een hobby begonnen, maar in 2012 heb ik voor werken in de horeca gekozen. ‘’Ik wilde iets heel nieuws proberen.’’ Ze is nu 3 jaar bezig in de horecasector.

Marleen is begonnen bij Museumhavencafé ’t IJsselhuis. ‘’Daar heb ik veel geleerd met koken.’’

De Kleischuur aan de Vest is een restaurant waar feestjes kunnen worden gevierd en waar je een hele dag lekker op het water kan doorbrengen met vrienden of het hele gezin, je kunt er fluisterboten en kano’s huren. Marleen is sinds 2014 eigenaresse en runt ze het restaurant met veel plezier.

Catering
Ja wij doen ook aan catering, laatst hebben we nog op een bedrijfsfeest gestaan.

Favoriete gerecht
Marleen heeft favoriete gerecht . ‘’Ik heb geen voorkeur, ik vind het vooral leuk om nieuwe recepten uit te proberen.’’ Haar menukaart veranderd met het seizoen mee continue. ‘’Ik hou ervan om afwisselend te werk te gaan.’’

Omschrijving restaurant
Het restaurant is voor 80% biologisch, Marleen Swagemakers kiest voor een duurzaam en creatief concept met een ruim aanbod voor de vegetariër. Pure smaken en natuurlijk bereide gerechten van het seizoen met aandacht voor de mens, dier en milieu.

Kleischuur

Related Articles