Koken met Toby Tredgett
— 11-09-2015#Gouda – Je kunt heerlijk uiteten in Gouda. Maar wie maken deze lekkere maaltijden klaar? Maak kennis met de Goudse chefkoks! Met de Krant van Gouda delen zij één van hun recepten.
Toby Tredgett is al ruim 36 jaar kok. Op zijn vijftiende begonnen in de horeca, nu uitgegroeid tot een zelfstandige ondernemer. Hij is autodidact, dat betekent dat hij met zelfstudie veel ervaring heeft opgedaan. Pas later heeft hij zijn diploma’s gehaald als ‘primair restaurant kok’, daarna als ‘voortgezet restaurant kok’.
Bij Wil Doomen (gerenommeerd patissier) heeft hij zijn patisserie opleiding voltooid. “Daar heb ik ontzettend veel profijt van. Van allerlei soorten banket maken tot het leren werken met producten als gist, bloem en suikerwater. Het is niet alleen kennen, maar ook kunnen. Het duurt een poos voordat je het begrijpt hoe je smaken en ingredienten kan combineren.”
Chef’s Unlimited aan de Prins Hendrikstraat is een restaurant waar kookworkshops en “private dinners” mogelijk zijn. Daarnaast regelt hij de catering voor de hele regio en daarbuiten. Toby is in 2008 voor zichzelf begonnen en dat werd zo druk dat het wel belangrijk was om een locatie erbij te zoeken. Sinds december 2013 heeft hij het pand aan de Prins Hendriksstaat.
Favoriete gerecht
Toby heeft geen favoriete gerecht, hij lust bijna alles. “Alles wat ik hier maak zijn gerechten die ik eet, lekker vind en durf te presenteren. De keukens over de hele wereld zijn zo mooi en vaak zo lekker. Daar kan je mij ’s nachts voor wakker maken.”
Zijn menukaart wisselt continue. Zo start op 15 oktober het culinaire wildseizoen.
Toby Tredgett werkt in een open keuken. “Gasten waarderen het als ze zien hoe wij hun eten bereiden.”