Opening nieuwe Sligro in Gouda
— 30-09-2014#Gouda – Dinsdag 30 september om 13.45 uur opent wethouder Jan de Laat van de gemeente Gouda de nieuwe Sligro zelfbedieningsgroothandel in Gouda. Hij zal daarbij als openingshandeling een magnum fles champagne sabreren.
Het voormalige ‘Gamma-pand’ aan de Hanzeweg 13 werd de afgelopen maanden tijd volledig verbouwd en fors uitgebreid om dienst te kunnen doen als groothandel. De bestaande Sligro-vestiging in Gouda werd veel te klein en stond verdere groei in de weg. Gouda is na Maastricht de tweede stad in Nederland waar horecaondernemers de beschikking krijgen over ‘Sligro 3.0’, het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro.
Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandels de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt zijn bij de doorontwikkeling van alle Sligro-vestigingen in Nederland. De nieuwe vestiging in Gouda noemt de Sligro dé plek voor foodprofessionals. Op een oppervlakte van 7.000 m2 wordt een assortiment van zo’n 40.000 verschillende artikelen gepresenteerd. Dat is ruim 10.000 méér dan in de oude Sligro-vesting in Gouda! Daarbij springt de aandacht voor verse artikelen in het oog zoals groente en fruit, dagverse vis en schelpdieren en wild en gevogelte. In de zogenaamde ‘Proeftuin’ worden kookdemonstraties gehouden. De Sligro-vestiging heeft ook over een compleet assortiment non food voor foodprofessionals en klanten kunnen in de Entrée Brasserie gebruik maken van gratis WiFi en gratis koffie. Op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober zijn er veel openingsactiviteiten met culinaire demonstraties, proeverijen en rollende keukens. Met medewerking van onder andere. topchef Erik van Loo, Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel en Lars van Galen, Patron Cuisinier van Restaurant ‘Lansink’ in Hengelo. Vanuit Gouda zal de chefkok van Bangkok City aan de Lange Tiendeweg een demonstartie geven.