Weekblad deGouda Archief

Waar loert er gevaar voor fietsers in Gouda?

Gouda – Al jaren is Gouda tot fietsstad verklaard. Meestal vanuit het stadsbestuur met daaropvolgend een kritische reactie van de Fietsersbond. Mede door het besluit van de gemeente om het Verkeerscirculatie plan te omarmen zal de druk, om de auto te laten staan en als alternatief de fiets te nemen, alleen maar toenemen. Gouda moet zich behelpen met een oppervlakte van 4 x 4,5 km. In dat relatief kleine gebied barst het nu al van de fietspaden. Maar hoe veilig en comfortabel zijn de Goudse fietspaden dan wel?
Het antwoord op deze vraag willen wij, de redactie van deGouda, samen met Gouwenaren, gaan boven water halen.


Samen met Goudse inwoners de fietspaden controleren op beschadigingen en gevaarlijke situaties. Wijk voor wijk.
Nu we het voorjaar zijn ingegaan zal de fiets nog meer gebruikt gaan worden. Een goede reden om een extra controle op de kwaliteit van de fietspaden uit te voeren. En fat doen we het liefst samen met de vele gebruikers van fietspaden in Gouda. Het gaat daarbij om het constateren van gebreken in het fietspad en gevaarlijke situaties daaromheen of bij kruisingen.
Onder fietspad verstaan we een door witte strepen gemarkeerd fietsgedeelte, verhoogd fietspad of door de aanleg van roodkleurig asfalt als markering voor fietsers. Onduidelijke of gevaarlijke kruispunten vallen ook onder de waarneming.

Hoe te handelen bij het waarnemen van bovengenoemde situaties?
Zoals al aangegeven gaan onze journalisten zelf ook op pad maar desondanks is alle hulp welkom. Dus kom je een hinderlijke of gevaarlijke situatie tegen, maak er dan een foto van met de toevoeging van de locatie: welke straat of laan, ter hoogte van welk huisnummer of ander herkenbaar punt. Voorts een korte omschrijving. Tot slot kun je je bevinding doorsturen naar redactie@degouda.nl

Kort Haarlem is als eerste aan de beurt voor de fietspaden inspectie
De wijk Kort Haarlem is weer onderverdeeld in de Tuindorp Josephbuurt, Oosterwei, Vreewijk, Voorwillenseweg en de Kadenbuurt. Van iedereen die in deze wijk woont, werkt of bekend is, mag aangenomen worden dat met de opsomming van de buurten ook de begrenzing van de wijk wel duidelijk is. Bij twijfel toch gewoon insturen, want de aangrenzende wijken komen natuurlijk ook aan de beurt.

Wat gaan we doen met de verzamelde meldingen?
Op de eerste plaats voegen we onze eigen waarnemingen samen met de alle inzendingen en halen eventuele dubbele meldingen er uit. Ontstaan er twijfels over een melding, dan gaan we natuurlijk zelf nog een kijkje nemen.
Per wijk -in dit geval dus Kort Haarlem- wordt er een totaaloverzicht samengesteld en mede namens de deelnemers aangeboden aan de wethouder die op dat moment verantwoordelijk is voor de verkeerssituatie en/of wegonderhoud. Tot slot is het dan aan de deelnemers en aan ons om te volgen of aan de geconstateerde misstanden werkelijk wat gedaan wordt.
Bij voorbaat dank voor ieders medewerking.

Related Articles